Roergebakken lamsvlees met cashewnoten
Calorieën per persoon: circa 567 kcal
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten:
2 eetl. Arachideolie
700 gr. Lamslende
1 Rode paprika
160 gr. Oesterzwammen
500 gr.spinazie
60 ml. Oestersaus
2 eetl. Sojasaus
3 teentjes Knoflook
1 theel.Geraspte verse gember
1 eetl.Bruine suiker
2 eetl.Maïsmeel
1 eetl.Water
2 eetl.Grof gehakte basilicum
150 gr. Geroosterde cashewnoten
Bereiding
Snij de paprika in dunne reepjes.
En snij de knoflook zo fijn mogelijk.
Verwarm de helft van de olie in de wok.
Roerbak hierin het lamsvlees tot deze rondom bruin kleurt en bijna gaar is.
Haal het vlees uit de wok.
Verhit de resterende olie in de wok en roerbak hierin de rode paprika en oesterzwammen tot ze mals zijn.
Maak van het maismeel en water een mengsel.
Doe het lamsvlees terug in de wok samen met de spinazie, oestersaus, sojasaus, knoflook, gember, bruine suiker en de mix van maismeel en water.
Roer dit geheel goed door, enigszins tot de saus nog wat indikt.
Bestrooi het geheel met basilicum en cashewnoten.