Roergebakken lamsvlees met cashewnoten

14-07-2013 16:17

Calorieën per persoon: circa 567 kcal
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:
2 eetl. Arachideolie
700 gr. Lamslende
1 Rode paprika 
160 gr. Oesterzwammen 
500 gr.spinazie 
60 ml. Oestersaus 
2 eetl. Sojasaus 
3 teentjes Knoflook 
1 theel.Geraspte verse gember 
1 eetl.Bruine suiker 
2 eetl.Maïsmeel
1 eetl.Water 
2 eetl.Grof gehakte basilicum 
150 gr. Geroosterde cashewnoten

Bereiding
Snij de paprika in dunne reepjes.
En snij de knoflook zo fijn mogelijk.
Verwarm de helft van de olie in de wok.
Roerbak hierin het lamsvlees tot deze rondom bruin kleurt en bijna gaar is.
Haal het vlees uit de wok.
Verhit de resterende olie in de wok en roerbak hierin de rode paprika en oesterzwammen tot ze mals zijn.
Maak van het maismeel en water een mengsel.
Doe het lamsvlees terug in de wok samen met de spinazie, oestersaus, sojasaus, knoflook, gember, bruine suiker en de mix van maismeel en water.
Roer dit geheel goed door, enigszins tot de saus nog wat indikt.
Bestrooi het geheel met basilicum en cashewnoten.