Maaltijdsalade kip
1 krop ijsbergsla
1 hard gekookt eitje
1 ui
handje vol pijnboom pitten
paprika
stukje kipfilet
Kipkruiden (met of zonder zout)
Eerst de ui snipperen en lekker laten fruiten in een droge koekepan, eruit halen en in dezelfde koekepan de pijnboompitjes opwarmen (zo komen de smaken vrij).
Eitje 8 minuutjes hard koken. IJsbergsla snijden en wassen en uit laten lekken. Daarna de uitjes en pijnboompitjes erin en mengen. Paprika wassen en in stukjes snijden en bij de ijsbergsla doen. Eitje pellen en in stukje snijden en ook bij de ijsbergsla.
Kipfilet lekker laten kruiden met kipkruiden (kan met zout en zonder zout, wat jij maar lekker vindt) en in de pan gaar maken.
Daarna de kipfilet in stukjes snijden en af laten koelen en dan ook bij de ijsbergsla doen en dan alles nogmaals mengen.
Heerlijk! Dit eet ik elke zondag omdat het voor mij gewoon een koningsmaaltijd is!