Lente quiches diverse
Wat is er heerlijker dan op een mooie lentedag in de zon te zitten op je balkon/ in je tuin/ in het park, met een lekker hapje? Maak deze lente quiches in verschillende smaken en het lentegevoel is compleet. Heerlijk met een glas droge witte wijn en goed gezelschap.
Ik gebruikte voor elke quiche het zelfde basisbeslag. Met de rest van de inhoud kan je naar hartenlust variëren (groene asperges, wortel, prei, champignons, pompoen, tomaat enz.). Voor deze kleine quiches gebruikte ik een mini springvorm, dit is eigenlijk een kinderbakblikje maar prima voor dit soort kleinere taartjes/ quiches.
Ingrediënten
Basisbeslag voor 1 grote quiche of 3 kleine
5 eieren
250 ml crème fraîche
150 ml melk
125 gram geraspte kaas
peper en zout
10 plakjes deeg voor hartige taart
Variant met courgette (klein, gebruik voor de grote variant dubbele porties)
1/2 courgette
1 bosui
Bak de courgette even kort met de bosui in een klein beetje olijfolie.
Variant met spekjes
125 gram spekjes
1 bosui
Bak de spekjes uit, de bosui kan je meebakken, of rauw in de quiche verwerken.
Variant met zongedroogde tomaten
10 zongedroogde tomaatjes
1 teentje knoflook
Meng de zongedroogde tomaatjes met de fijngesneden knoflook