Karbonade in folie

01-10-2013 12:31

Ingrediënten 
4 schouderkarbonaden (haal het bot er af)
2 eetlepels olijfolie
2 uien
1 blik tomaten puree met blokjes
250 gram champignons
8 plakken 30+ kaas
4 stukken aluminiumfolie
Materialen
Oven braadpan
 

Bereiden
De karbonaden met peper en zout om en om aanbraden in de olijfolie. Intussen de uien en champignons snijden en zacht mee laten smoren in de olijfolie. De tomatenpuree met blokjes toevoegen en nog even omscheppen.
Leg 4 stukken aluminiumfolie op het aanrecht en leg op elk vel een plak kaas. HIerop een schep van het uien tomaten mengsel, daarna een karbonade. Nogmaals een scherp uien tomaten mensel en een plak kaas daarboven op. Vouw het geheel tot een pakje.
Leg de pakjes ongeveer 10 minuten in de oven op 180 graden.
Lekker met gekookte aardappels
of met wat gekookte rijst.
Vooral als je nog wat tomatenmengsel over houdt.
Dit mengel als saus nog wel even pittiger maken met peper en zout, cayenepeper en bouillon poeder. Dit alles na eigen smaak toevoegen.