Heksenkaas

24-12-2013 10:55
 

 

Ingrediënten voor 250g Heksenkaas:

 

  • 150g kruidenkaas (1 bakje)
  • 60g light mayonaise
  • 30g rauwe prei (lichtgroene deel)
  • 10g verse peterselie
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje versgemalen zwarte peper
  • enkele druppels citroensap
Benodigdheden:

 

  • Staafmixer
  • Mes
  • Snijplank
  • Mengkom

Als kruidenkaas gebruikte ik de goedkope Val Blanc van de Aldi. Val Blanc bestaat uit melk (53%), room (45%), zout, boter, tuinkruiden (0,4%), knoflook (0,3%), azijn, witte peper, zuursel. De duurdere Paturain en Boursin zijn ook goed; deze bevatten plantaardig stremsel. Bressot bevat echter gelatine. Peterselie heb ik niet meer in de tuin dus ik kocht zo’n plantje voor een euro bij de Aldi; daar zit zo’n 50 gram peterselie aan.

Pureer de prei en peterselie samen met de mayonaise, zout, peper en citroensap met een staafmixer. Meng vervolgens de kruidenkaas erdoor. Klaar!