Couscous met kip en abrikozen
25-05-2014 14:06
Ingrediënten:
- 1 el milde olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 300 g kipfilet, in blokjes
- stukje verse gember, geraspt
- 1 tl harissa, naar smaak evt. meer
- 10 gedroogde abrikozen, in stukjes
- 220 g kikkererwten, uitgelekt
- 200 g couscous
- 200 ml kippenbouillon
- klein bosje koriander
Bereiden:
Verhit de olie in een ruime pan met anti-aanbaklaag en fruit hierin de ui 1 - 2 minuten. Bak de kip 7 - 10 minuten omscheppend mee tot de kip en de ui lichtbruin zijn. Voeg de gember en de harissa toe en bak 1 minuut mee. Roer de abrikozen, de kikkererwten en de couscous erdoor en schenk de bouillon erbij. Laat met het deksel op de pan op laag vuur 5 minuten zachtjes koken of totdat de couscous de bouillon heeft opgenomen. Maak de couscous los met een vork en bestrooi met koriander.