championnensaus

17-12-2013 15:18
 

 Champignonsaus.

Benodigdheden:
Sjalotje
champignons
halfvolle melk
bloem
zout en peper
en kruiden die je zelf lekker vind, ik heb er bieslook in gedaan.

fruit het sjalotje aan in een wat vloeibare margarine (ik gebruik becel light), doe dan de gesneden champignons erin en bak het een beetje bruin.
Doe een eetlepel bloem erbij en roer dit door tot de bloem gaar is (ziet er niet uit maar het komt goed) doe dan halfvolle melk erbij en roer tot een gladde massa, in het begin zal het nog indikken maar kun je altijd nog wat melk toevoegen.
dan naar smaak zout en vergemalen peper erbij en de bieslook, en voila een heerlijk mager sausje.
Hierom hoef je je niet schuldig te voelen tijdens de feestdagen en er is geen room aan toegevoegd dus een dumping zal er niet in zitten.

Lekker met een stukje varkenshaas of kipfilet