Roergebakken kerrierijst met rundergehakt en eipartjes

29-10-2013 12:52

Recept is voor 4 personen, ik halveer alles voor 2 personen behalve met de sambal en knoflook.

Ingrediënten:

- 300 gram zilvervliesrijst
. 2 uien
-2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 afgestreken eetlepels kerriepoeder
- 350 gram rundergehakt
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- 1 1/2 vleesbouillontablet
- 1 theelepel sambal oelek
- 3 eieren
- fijn gesneden selderij of peterselie

Voorbereiding:
Rijst koken volgens verpakking. Uien en knoflook pellen en snipperen. 
Paprika schoon maken en in stukjes snijden, hetzelfde geld voor tomaten.
Bouillontabletten verkruimelen en oplossen in 3 eetlepels heet water. Eieren hard koken.

Bereidingswijze:
Olie verhitten in een wok, uien en knoflook fruitten tot ze lichtgeel zijn, voeg dan de kerriepoeder toe en fruit het 30 seconden mee. Gehakt toevoegen en gaar rullen. Bouillon en sambal erbij en roeren. Paprika en tomaten erbij, even roeren. Rijst toevoegen weet goed roeren.
Garneren met selderij/peterselie en partjes ei.