Italiaanse Tomatensoep
Een recept van Sonja Bakker
- Bereidingstijd:
- 10-20 minuten
- Keuken:
- Italiaanse keuken
- Smaak:
- Hartig
- Techniek:
- Koken
- Soort gerecht:
- Dieetgerecht
- Uit eigen keuken:
- Nee (i)
Ingrediënten voor 4 personen
1 ui, 3 stengels bleekselderij, 1 kleine winterwortel, 2 el olijfolie, 1 blik tomatensoep, 100 gram tarly (voorgekookte tarwe, pak 250 gram), 1 pot witte bonen, 1 ciabatta 9italiaans brood) en blaadjes verse basilicum, in stukjes gesneden.
Voorbereiding
Ui pellen en snipperen. Bleekselderij schoonwassen en in reepjes snijden. Winterwortel schoonmaken en in blokjes snijden.
Bereidingswijze
In braadpan olie verhitten. Groenten in ca. 4 minuten zachtjes bakken. Soep toevoegen en aan de kook brengen. Tarwe aan soep toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes meekoken. Bonen laten uitlekken. Bonen door soep roeren en nog 1 minuut meewarmen.
Serveertips
Soep serveren met ciabatta. Lekker met geraspte pittige kaas.
Bron
Sonja Bakker