Italiaanse Tomatensoep

06-11-2013 10:54

Een recept van Sonja Bakker

Bereidingstijd:
10-20 minuten
Keuken:
Italiaanse keuken
Smaak:
Hartig
Techniek:
Koken
Soort gerecht:
Dieetgerecht
Uit eigen keuken:
Nee (i)
 

Ingrediënten voor 4 personen

1 ui, 3 stengels bleekselderij, 1 kleine winterwortel, 2 el olijfolie, 1 blik tomatensoep, 100 gram tarly (voorgekookte tarwe, pak 250 gram), 1 pot witte bonen, 1 ciabatta 9italiaans brood) en blaadjes verse basilicum, in stukjes gesneden.

Voorbereiding

Ui pellen en snipperen. Bleekselderij schoonwassen en in reepjes snijden. Winterwortel schoonmaken en in blokjes snijden.

Bereidingswijze

In braadpan olie verhitten. Groenten in ca. 4 minuten zachtjes bakken. Soep toevoegen en aan de kook brengen. Tarwe aan soep toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes meekoken. Bonen laten uitlekken. Bonen door soep roeren en nog 1 minuut meewarmen.

Serveertips

Soep serveren met ciabatta. Lekker met geraspte pittige kaas.

Bron

Sonja Bakker