Avocadosalade met feta, walnoten en frambozendressing

25-05-2014 12:40

Ingredieten 4 personen

100 gram veldsla, 8 radijsjes,100 gram feta, 7 (griekse) olijven,handje vol walnoten, 1 rijpe avocado. voor de dressing;50 gram(diepvries) frambozen, 3 el frambozenazijn, 5 el walnotenolie, 2 el (palm)suiker, 2 tl mierikswortel, 1 dl room, snufje anijszaad, zout naar smaak.

 

Voorbereiding

Avocado schillen en in plakjes snijden, veldsla en radijs wassen, uit laten lekken en de radijs in plakjes snijden.Feta in blokjes snijden.

Bereidingswijze

Eerst de dressing maken door alle ingredienten bij elkaar in een kom te doen en met de staafmixer pureren Voor de salade de veldsla, avocado, feta,radijs, feta, walnoten en olijven mooi over het bord verdelen en de 1/3 van frambozendressing erover gieten.De rest in koeling bewaren.

Serveertips

Lekker met stokbrood en evt. nog wat olijfolie over de salade sprenkelen.